Quantity Surveying

sectors
Private Residential, Residential, Sustainability
Client

Private Client

This project involved replacing a 1950s dwelling with a 215m² certified Passivhaus featuring a 22m² connected store/workshop and a carport. Constructed with a timber frame and finished with stone, slate, and timber cladding, the new structure integrates seamlessly with its natural surroundings.

The new property boasts high levels of insulation, an airtight membrane, an Air Source Heat Pump (ASHP), a Mechanical Ventilation with Heat Recovery (MVHR) system, and solar photovoltaic (PV) panels integrated into the carport roof. The result is a beautiful, energy-efficient home that enhances occupants’ lives and significantly reduces energy use and costs, thereby minimising the environmental footprint.

Engaged as Quantity Surveyors, MEA Construction Consultants managed all aspects of cost planning, tendering, on-site valuations, and final account agreements, ensuring seamless execution delivered to budget.

Related projects

Gloucestershire House
Contract Administration

Gloucestershire House

Private Residential

Contemporary House

Contract Administration

Stables & Stable Cottages

Get expert advice

We’d love to hear about your project, please fill in the form below and one of our team will be in touch soon.

Request a call back

Fill out the form below, and we will be in touch shortly.
Contact Information
Additional information
Tell us a little more